A termelőről

A spanyol Baeturia a szaktudás és a gondosan válogatott olívabogyók hívei, mert tudják, hogy csak így juthatnak hozzá a legkiválóbb minőségű extra szűz olívaolajhoz. A Baeturia mindig is ökológiai gazdálkodást folytatott, mivel hisznek a fenntartható és környezetbarát mezőgazdaságban.

A Baeturia számára a minőség a legfontosabb tényező, mely megmutatkozik az olívaolaj készítésének folyamatában is. A spanyolországi Extremadura déli részén termő olívabogyókat a legjobb olajfaligetekről válogatják, a legmegfelelőbb időben szüretelik le, majd szállítják az üzembe. A legjobb minőség eléréséhez fontos, hogy az üzem ne legyen messzebb, mint 5 km, és a szállítás még a szüret napján megtörténjen. A szállítást követően még aznap hidegen sajtolják az olívabogyókat, mely csakis mechanikai úton megy végbe.

A Baeturia (és az Oh!Live) számára elvi kérdés, hogy termékeik fenntartható gazdaságokból kerüljenek a piacra és a fogyasztó konyhájába, ezért az olívabogyók olyan gazdaságból származnak, ahol sem kémiai műtrágyát, sem növényvédő szereket nem használnak. Ez nem csak a környezettel szembeni tiszteletüket jelzi, hanem azt is mutatja, hogy olívaolajaik egyetlen összetevője a kiváló minőségű olívabogyó.

A kicsit sem elhanyagolható egészségügyi tényezők mellett a Baeturia nagy hangsúlyt fordít a külső megjelenésre is, ez pedig szemmel láthatóan megmutatkozik az üvegek és a csomagolás kivitelezésén is.