Organikus, extra szűz olívaolaj, fekete fokhagymával ízesítve.
A spanyolországi Extremadura területéről származó Carrasqueña fajtájú olívabogyóból készül. Az olívabogyók olyan gazdaságból származnak, melynél sem kémiai műtrágyát, sem növényvédő szereket nem használnak. Az olívabogyókat még a szüret napján hidegen sajtolják (22 fokon), kizárólag mechanikai eszközökkel, így garantálva a lehető legjobb minőséget.
Kiszerelés: 250 ml
Íz alapján: alacsony intenzitású kesernyés és fűszeres íz, a nagyobb hangsúlyt a fekete fokhagyma és az édesgyökér kapja.
Illat alapján: átlagos intenzitású gyümölcsös illat, a Carrasqueña olívaolaj és a fekete fokhagyma jellegzetességével
Tárolási javaslat: közvetlen napfénytől elzárt, hűvös helyen tartandó. Az olívaolaj 20°C alatti hőmérsékleten kissé zavarossá válhat és 10°C alatt fehér, szilárd darabkák kezdenek formálódni. 20°C-on az olívaolaj ismét kitisztul. Mindez nincs hatással a minőségre.
További tudnivalók: A fokhagyma egészségmegőrző és öregedést lassító hatása a fekete fokhagymában sokszorosan, akár 8-10-szer annyira is érvényesül, mint fehér társában. A fekete fokhagyma egy teljesen természetes, adalékmentes eljárással, fermentálással készül. Ellenőrzött hőmérsékleten és egyenletes páratartalmon 40-45 napig erjed, ezután elveszti jellegzetes, erős illatát, állagában és ízében pedig kicsit szilvás, balzsamecetes aszalt gyümölcshöz válik hasonlatossá.
rici17 –
A baeturia olivaolaj lágyságával rászolgált a megkülönböztetett figyelemre. Bársonyosságával, fokhagymás zamatával a saláták elengedhetetlen összetevője, de levesek, tésztaételek ízesítésére is ajánlom az igényes gasztro kedvelőknek.
d.anna –
A friss bagettel mártogatva isteni! A nap egyik fénypontja.