Ökológiai tanúsítvánnyal rendelkező organikus, extra szűz olívaolaj.
A Morisca extra szűz olívaolaj a spanyolországi Extremadura területéről válogatott Morisca fajtájú olívabogyóból készül. Az olívabogyók olyan gazdaságból származnak, melynél sem kémiai műtrágyát, sem növényvédő szereket nem használnak. Az olívabogyókat még a szüret napján hidegen sajtolják (22 fokon), kizárólag mechanikai eszközökkel, így garantálva a lehető legjobb minőséget.
Elnyert díjak: Olive Japan 2015 Gold; TerraOlivo (Israel) 2014, 2015, 2016 Prestige Gold
Ajánlott: húsos ételekhez
Kiszerelés: 500 ml
Íz alapján: a kesernyés, fűszeres íz közepes intenzitással jelenik meg a különböző mogyorófélékre és zöldségfélékre emlékeztető ízvilág mellett
Illat alapján: közepesen magas intenzitású gyümölcsös illat
Tárolási javaslat: közvetlen napfénytől elzárt, hűvös helyen tartandó. Az olívaolaj 20°C alatti hőmérsékleten kissé zavarossá válhat és 10°C alatt fehér, szilárd darabkák kezdenek formálódni. 20°C-on az olívaolaj ismét kitisztul. Mindez nincs hatással a minőségre.
barnicsek –
Teljesen meg vagyok elegdve mindennel, az olivaolaj suteshez is kivaloan alkalmas es a baratnommel finomakat sutunk vele
anita.petrinyecz –
Rendkívül jó minőségű olaj! Csak ezt használjuk.