Organikus, extra szűz olívaolaj, oregánóval ízesítve.
A spanyolországi Extremadura területéről származó Carrasqueña fajtájú olívabogyóból készül. Az olívabogyók olyan gazdaságból származnak, melynél sem kémiai műtrágyát, sem növényvédő szereket nem használnak. A bogyókat még a szüret napján hidegen sajtolják (22 fokon), kizárólag mechanikai eszközökkel, így garantálva a lehető legjobb minőséget.
Kiszerelés: 250 ml
Íz alapján: közepes intenzitású, a frissen vágott oregánó íze dominál
Illat alapján: fűfélék kellemes illata
Tárolási javaslat: közvetlen napfénytől elzárt, hűvös helyen tartandó. Az olívaolaj 20°C alatti hőmérsékleten kissé zavarossá válhat és 10°C alatt fehér, szilárd darabkák kezdenek formálódni. 20°C-on az olívaolaj ismét kitisztul. Mindez nincs hatással a minőségre.
További tudnivalók: A mitológia szerint Aphrodité találta ki az oregánót, hogy az emberek élete boldogabb legyen. A fűszerről tipikusan az olasz konyha, azon belül is a pizza jut eszünkbe, pedig ennél sokkal többet tud. Az oregánó, más néven szurokfű, a tavaszi-nyári ételek nélkülözhetetlen fűszere, melyet salátákhoz, sült húsokhoz, valamint halételekhez ajánljuk.
mark.bn –
Out of the flavored oils, this is my favorite great for marinating meat before grilling and a fantastic taste adder to a nice Italian pasta dish
koczy –
Húsok, de a kevésbé karakteres ill. paradicsomos ételekhez használjuk, kellemes utóízt ad minden falatnak. Köszönjük, hogy elérhetővé tettétek nekünk.